Accommodations in Henegouwen

Bergen (Mons) 

De stad Bergen, ook wel Mons genoemd, is de hoofdstad van de provincie Henegouwen en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Bezoek de prachtige Grote Markt met het stadhuis en de collegiale kerk van Sint-Waltrudis, en ontdek de vele musea, waaronder het BAM (Beaux-Arts Mons) en het Mundaneum. 

Belfort van Doornik 

Het Belfort van Doornik is een indrukwekkend middeleeuws belfort dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Beklim de 257 treden van de toren en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad Doornik. Ontdek de rijke geschiedenis van het gebouw en de bijbehorende museumcollectie. 

Het Kasteel van Beloeil 

Het Kasteel van Beloeil is een prachtig kasteel in de gemeente Beloeil, omgeven door uitgestrekte tuinen en parken. Bezoek het kasteel en bewonder de prachtige interieurs, kunstcollecties en historische tuinen. Het jaarlijkse Bloemencorso van Beloeil is ook een absolute aanrader. 

La Louvière 

La Louvière is een charmante stad in Henegouwen, bekend om zijn industriële erfgoed en levendige cultuur. Bezoek het Bois-du-Luc mijnmuseum en ontdek de geschiedenis van de steenkoolmijnen in de regio. Geniet ook van de levendige sfeer in het stadscentrum met zijn winkels, restaurants en terrasjes.

Op vakantie met Groepen.nl

Je leest het al, Henegouwen is een absolute aanrader! Dankzij Groepen.nl kan je na een dag verkennen heerlijk genieten in één van onze vakantiewoningen!

To top