Accommodations in Aude

Bezienswaardigheden Aude

Aude heeft een rijke geschiedenis en een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld de abdij van Fontfroide, een cisterciënzerabdij uit de 12e eeuw, die nog steeds in gebruik is als klooster. Ook de stad Narbonne is de moeite waard om te bezoeken, met zijn indrukwekkende kathedraal en Romeinse overblijfselen, waaronder een oude weg en een amfitheater.

Daarnaast heeft Aude ook een prachtig landschap met bergen, wijngaarden en de Middellandse Zee. In de bergen vind je onder andere het natuurpark van de Haut-Languedoc, waar je kunt wandelen en genieten van de natuur. Aan de kust zijn er mooie badplaatsen zoals Gruissan en Narbonne-Plage.

Proef de heerlijke wijnen

De streek staat bekend om zijn voortreffelijke rode wijnen zoals Corbières, Minervois en Fitou. Aude is dan ook de perfecte uitvalsbasis om te genieten van een wijnproeverij. Mogelijkheden genoeg aangezien heel wat wijngaarden groepsproeverijen aanbieden waarbij je steeds de verschillende wijnen van de regio kunt proeven en waar je bovendien meer te weten komt over het wijnproductieproces.

Trotseer het water 

Kajakken in Aude is een onvergetelijke ervaring, met prachtige rivieren zoals de Aude, de Orb en de Hérault. Geniet van de adembenemende landschappen, ontdek verborgen grotten en ervaar de opwinding van het trotseren van stroomversnellingen.

Daarnaast zijn er verschillende boottochten die je kunt maken zoals een tocht op het Canal du Midi, een UNESCO-werelderfgoed, of een boottocht langs de kust.

Bezoek charmante dorpjes en steden

To top